hematit

Hematit

Zaščitnik in prizemljevalec

8.00 

Velja za močan zaščitni kamen, saj varuje medije in ljudi, ki se ukvarjajo z magijo in klicanjem duhov. V preteklosti so ga uporabljali pri magijskih obredih za risanje magičnih krogov.

Zagotavlja nam odločnost, trdnost, moč in vitalnost. Krepi našo povezanost z zemljo in nas prizemljuje. Izboljšuje ravnotežje ter občutek za čas in prostor. Poleg tega krepi voljo do življenja in samozavest.

Že od nekdaj so ga uporabljali za odpravljanje težav, ki so posledica pomanjkanje železa. Podpira delovanje imunskega sistema, dviguje vitalnost, deluje protivnetno, povečuje raven kisika v telesu in ugodno vpliva na fizično počutje. Na goli koži ima razstrupljajoč učinek.

CENA ZA KOS

Zaloga: Ni na zalogi. Šifra: 4362848 Kategoriji: ,
Dolžina: 3-5cm

Zgodba izdelka

Pomaga pri slabokrvnosti, uravnava raven hemoglobina, ugodno deluje na srce in uravnava delovanje ščitnice, spodbuja presnovo. Krepi spolno željo, zlasti pri starejših ljudeh. Spodbuja celoten organizem, umirja jezo, deluje antidepresivno in povečuje samozavest. Krepi krvni obtok, zato ga priporočajo ljudem, ki jih rado zebe. Uravnava rdeča in bela krvna telesca, pomaga pri pravilnem delovanju notranjih organov, ledvic, žolča, želodca, jeter, vranice in trebušne slinavke. Ugodno deluje tudi pri histeriji in aritmiji srca, blaži trmo in pretirani egoizem. Krepi telo in oči, pomirja vnetja in opekline, blagodejno učinkuje na male možgane, umirja prehiter srčni utrip (tlak), pomaga pri delovanju pljuč, odpravlja nespečnost.
Nošenje hematita je priporočeno v kombinaciji s kristalom kamene strele, bisera, roževca ali ametista. Hematit močno vpija negativno energijo, zato ga je treba čistiti pogosteje. Depresivnim, občutljivim in ljudem z malo energije uporabo in nakup hematita navadno odsvetujemo. Iz telesa povleče vročino. Pri zdravljenju vpija bolečino iz telesa na mestu, kamor ga položimo. Ko hematit obdelujejo, pušča rdeče sledi, ki spominjajo na kri, zato se ga drži sloves, da je za kri daleč najboljši. Hematit je kamen prizemljitve in zaščite. Posebno vlogo ima pri meditaciji in drugih podobnih izkušnjah, kjer je pomembna ponovna prizemljitev v fizični svet. Prav tako nam pomaga prizemljiti v fizični svet informacije iz kronske čakre (duhovne sfere). Je izjemen zaščitnik, saj nas ščiti pred vdorom negativnih energij v našo avro. Prinaša spontanost, svežino in veselje. Obda nas z zaščitnim poljem in nam omogoči brezskrbno, vedro in jasno začrtano življenje. Negativno energijo vrača v obliki zrcala prejemniku, oziroma tja, od koder je prišla. Prepoznaven je ravno zaradi metalne barve, ki spominja na ogledalo. Hematit je kamen uma, saj spodbuja razmišljanje, logiko in matematiko. Dela red v umskem ”kaosu”. Izboljšuje koncentracijo in krepi spomin. Pri pretirani zaskrbljenosti pomaga odpraviti strahove. Hematit podpira plašne ženske, krepi samozavest in spodbuja preživetje, povečuje moč volje in zanesljivost ter daje zaupanje.

Pri meditaciji se ga uporablja za prizemljevanje in zaščito pred negativnimi energijami in entitetami. Je kamen prve korenske čakre. Hematit pomaga pri manifestaciji želja.

Primeren je za čiščenje kristalov, ki so občutljivi na sol in tistih, ki jih ne smemo čistiti pod tekočo vodo.

Podrobnosti

Dimenzije 3-5 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Bodi prvi ocenjevalec “Hematit”

V košarico ste dodali:

Nebeška e-obvestila

Pridruži se družini čudovitih energijskih izdelkov, prejmi darilni bon in bodi obveščen(-a) o vseh novostih, ki božajo tvojo dušo in srce. Ko povabiš nebeške energije v svoj dom ali podariš darilo z ganljivim sporočilom.

@

close-link
Nebeška e-obvestila